Poročilo s stanka na sedežu podjetja Empresa Minera Zug


Zug, 5.6.2013

Prisotni direktor EM g. Sutter, Matjaž Skube, Andreja Koritnik Žafran

1.       G. Sutter je povedal, da še vedno čakajo finančno poročilo za 2011, ker  agencija zahteva večino podpisanih izjav o imetništvu delnic še vedno jim jih manjka cca. 10%.  Dogovorili smo se, da nam bodo poslali seznam vseh strank, ki še niso poslale podpisanega seznama in bomo za slovenski trg, če je še kaj nerešenega uredili takoj po prejemu seznama.

2.       OBRESTI ZA LETO 2012 poskusili jih bodo izdati že junija, najkasneje pa jih bomo vsi dobili do konca julija. Izdaja certifikatov za obresti za 2012 je odvisna pregleda finančne institucije.

3.       LISTA DELNIČARJEV. Dogovorjeno je bilo, da bo Empresa Minera izdala uradno listo slovenskih delničarjev in jo ustrezno pripravila za notarja, ki bo vodil postopek prodaje delnic podjetja Empresa Minera. To listo bodo izdali po prejemu originalnega pisma o nakupu delnic Emprese Minere naslovljenega na Empreso Minero. Zaradi te liste delničarjev naj ne bi bilo potrebno dostavljati odvetniku certifikatov o lastništvu delnic.

4.       Finančno poročilo za 2011 bo izdano, ko bo prejetih večina (številka nevrnjenih izjav mora pasti precej pod 10%) izjav o imetništvu delnic.

5.       Za tiste, ki še niste podpisali Luck-up pogodb, bodo sporočili naslednji teden točen postopek in odločitev o rešitvi tega problema.

6.       IZGUBLJENI CERTIFIKATI oz. potrdila o lastništvu delnic. Vsi tisti, ki ste izgubili certifikate o lastništvu delnic, morate napisati dopis (obrazec je priložen) in ga poslati na sedež Emprese Minere, Baarerstrasse 79, 6300 Zug, Švica. Izbrisali bodo star certifikat in vam izdali novega. Izbris starega je potreben, da ne pride do zlorab, ker so to certifikati izdani na prinosnika.

7.       Empresa Minera  dogajanje v podjetju. Trenutno imajo tudi oni interesente za nakup delnic iz Kitajske, vendar so pogajanja še v povojih ( niso niti še ponudili odkupne cene) in tudi precej težavna, ker gre za različne poslovne kulture.  Imajo tudi neko ameriško skupino investitorjev, ki se dogovarjalo za nakup, vendar ni še ničesar konkretnega za objaviti. V preteklosti so imeli že najmanj 6 interesentov, vendar se posel nikoli ni zaključil.

Glede vstopa na borzo ne morejo dati nobenih izjav, dokler ne dobijo potrjenih finančnih poročil. Direktor Sutter je potrdil našo domnevo, da je najhitrejša rešitev likvdnosti za Empreso minero prav prodaja podjetja v celoti posameznemu kupci.

Predstavili smo jim dejstvo o odločitvi večine Slo delničarjev, da prodajo svoje delnice, g. Sutra je zanimalo ali imamo kako dokazilo o resnosti kupcev in smo na to vprašanje povedali , da je kupec podpisal Pismo o nameri 30.4. 2013 in določil okvirni datum pričetka postopka prevzema, povzetek tega pisma je prejel na el. pošto. V EMAG nimajo nobenih pomislekov, glede prodaje, povedali so nam, da so imeli že veliko ustnih ponudb vendar, da dlje kot to niso prišli. Pozdravil je prizadevanje v tej smeri, ker vidi rešitev za razbremenitev kapitala strank samo v primeru prodaje znanemu kupcu. Pričakuje, da ga bodo kupci uradno obvestili o nameri pred izdajo liste delničarjev, ki bo osnova za pisanje odkupnih dokumentov.

 

This entry was posted in AKTUALNO and tagged . Bookmark the permalink.

1 Responses to Poročilo s stanka na sedežu podjetja Empresa Minera Zug

  1. dchello pravi:

    Kdaj lahko pričakujemo prejem ponudb kupca/kupcev?

Objavite vaš komentar